پیتزا یکی از غذاهایی است که در بین تمام کشورهای جهان طرفدار دارد. غذایی که با هر سانتیمتر کش آمدنش آدمهای بیشتری را مجذوب خود میکند. پیتزا در ایتالیا به وجود آمد و با سفر به نقاط مختلف دنیا دستخوش تغییرات مختلف شد. در این مطلب با چند پیتزای محبوب در کشورهای دیگر آشنا خواهید شد که با پیتزاهایی معمول، یک دنیا فرق دارد!
پیتزا زاپیکانکا
زاپیکانکا محبوبترین پیتزایی است که در کشور لهستان طبخ و سرو میشود. این پیتزا به اندازهی پر طرفدار است که در منو فستفودهای کوچک خیابانی هم موجود است. اول از همه یک نان باگت را از پهنا برش بزنید، حالا قارچ، ژامبون و چیپس خرد شده را به همراه پنیر پیتزا روی نان قرار داده و داخل فر بپزید. اگر علاقهای به ژامبون ندارید به جای آن از تره فرنگی، اسفناج و سبزیجات دیگری که مورد پسندتان هستند استفاده کنید.
پیشنهاد لهستانی: میتوانید سبزیجات را قبل از استفاده در پیتزا به همراه پیاز سرخ کنید.
پیشنهاد شماره دو: این پیتزا را با سس مایونز یا مخلوطی از مایونز و کچاپ میل کنید.
پیتزا مقدونیه
پیتزا معروف مقدونیه ترکیب بسیار سادهای از گوشت و تخممرغ است. خمیر این پیتزا را به شکل بیضی یا مستطیل درآورده و اطراف خمیر را لوله کرده تا حالت دیوارهای پیدا کند. گوشت را به قطعات کوچک برش بزنید و به همراه مقداری کافی فلفل سیاه، فلفل قرمز، چند قطعه کوچک کره، پنیر پیتزا و در انتها یک تخممرغ داخل خمیر ریخته و در فر قرار دهید.
پیتزا لهمجون
از نظر مردم ترکیه، لهمجون خوش طعمترین پیتزایی است که وجود دارد. ابتدا یک خمیر نازک باد دستورهایی که دارید و یا از پیش خواندهاید تهیه کنید. بعد گوشت چرخ کرده، سیر و پیاز خرد شده را با هم سرخ کنید. همه مواد را با نعناع خشک، سماق، آبلیمو، نمک و فلفل، سیر و پیاز مخلوط کنید و داخل فر بگذارید. در انتها مقداری روغن زیتون، آبلیو و جعفری ساطوری شده را روی پیتزا بریزید. این پیتزا را با سس سیر میخورند و طعم بسیار خوبی دارد.
پیتزا اوکونومیاکی
اوکونومیاکی پیتزای شماره یک ژاپنیها است. یک پیتزای عجیب که بدون پنیر پیتزا درست میشود. اگر میخواهید این پیتزا را امتحان کنید، ابتدا مقداری کاهو، کلم سفید و قرمز و سیب زمینی را رنده کنید و به همراه تخم مرغ، پیاز سرخ شده و آرد مخلوط کنید. در صورت تمایل به این مواد ذرت، ژامبون مرغ یا ماهی اضافه کنید در نهایت همه مواد را در روغن سرخ کنید. بعد از سرخ شدن زیر مواد، آن را برگردانده و رویش را هم سرخ کنید.
پیشنهاد ژاپنی: میتوانید کف ماهیتابه را با بیکن خیلی نازک بپوشانید و مواد را روی آن بریزید.
پیتزا پارتا
پارتا پیتزای محبوب هندی است که ظاهری شبیه یک پیراشکی گرد و بزرگ دارد. خمیر این پیتزا را خیلی نازک تهیه کنید و روی آن را با گوجه فرنگی، ذرت، پیاز، فلفل دلمهای، کمی کره و مقدار زیادی پنیر پیتزا بپوشانید و خمیر نازک دیگری را رویش قرار داده و اطراف دو خمیر را به هم بچسبانید. این پیتزا هم نیازی به فر نداشته و در روغن سرخ میشود.
پیشنهاد هندی: در صورت تمایل، به مواد پیتزا یک تخم مرغ هم زده، گوشت چرخ کرده و کمی سبزیجات هم اضافه کنید.
پیتزا بیانکا
شاید تا به حال فکر میکردهاید پیتزا مارگاریتا سادهترین پیتزایی است که وجود دارد. اما بیانکا از آن هم ساده و عجیبتر است. مردم رم با حذف مواد زیادی از یک پیتزای معمولی، بیانکا یا پیتزای سفید را که تنها با پنیر پیتزا درست میشود را، به وجود آوردهاند. البته این نسخهی اصلی بیانکا است اما معمولا به این پیتزا مرغ و کمی قارچ هم اضافه کرده و با سس سیر یا خردل سرو میکنند.